понедељак, 27. фебруар 2017.

Inspirativni Ponedeljak

Izbor: QuotesIdeas.com
Nakon prošlog posta dobila sam bezbroj komentara i saveta od divnih kreativaca širom sveta. Pošto je danas ponedeljak (moj drug bi rekao da ponedeljkom ne lete ni avioni, a ja bih dodala da se ponedeljkom rodi najviše ideja), došla sam na ideju i odlučila sam da ponedeljkom odgovaram na pitanja koja ste mi postavili u toku predhodne nedelje, ako ih naravno bude bilo kao ove nedelje, a nadam se da će ih biti. Prošle nedelje ste bili prilično aktivni i meni je izuzetno drago zbog toga.

Jedno od pitanja je bilo: “Monika, objasni nam kako u radionici zavesti red, kako sortirati materijale i držati iste uredno i kako završiti započete projekte, a ne skakati iz jednog nedovršenog u drugi?”




Ovako, ni kod mene u radionici nema reda (slike gore), još je i hladno sada pa ne radim tamo, pa svuda po kući ima mojih materijala i alata, najžešće mi je kad tražim neki alat i ne mogu da ga nadjem. Moji su se već navikli na moj kreativan nered osim kad se baš naljute na mene (smešak). Radionicu još uvek nemam u bukvalnom smislu te reči, u planu je da ove godine renoviram jedan deo kuće koji se ne koristi i da ga preuredim u radionicu, biće pre i posle slika kad to počnem da radim, do tad radim malo u mojoj sobi, malo u kuhinji, malo u dnevnoj sobi i tako. Što se tiče sortiranja materijala, ja sam našla divne povoljne koferčiće u Uradi Sam radnji (što me podseti, treba mi još jedan koferčić) sa pregradama i u svakoj pregradi sam stavila neki materijal. A što se tiče skakanja sa jednog projekta na drugi, verujem da su svi kreativci takvi, ja trenutno radim oko 5-6 radova naizmenično (slike dole).

Dobila sam pitanje i kako napraviti čvor na narukvici i isti čvor sakriti? U narednih nekoliko slika ću vam detaljno to objasniti.



Prvo uzmite desni i levi kraj, idite sa desnim krajem prema levom, a sa levim preko desnog prema desnoj strani i ispod levog kraja, stegnite i napravite tako još četri puta, potom povucite čvor da udje u perlicu i isecite makazama. Na slikama levo možete detaljno pogledati ceo postupak. Pokušala sam slike da prikažem što bolje, iako sam jednom rukom slikala a drugom pokušala da vežem končić, ne pokušavajte slično, teško je (smešak i treptaj).
“Da li ćeš pokazivati kako radiš chokere?”

Chokeri su izuzetno popularni ove sezone, tako da u nekom od sledećih postova će biti tutorijala i o njima.

“Kako se pletu narukvice od medenih perlica?”

Pletu se sa dve velike igle, u planu mi je da to bude sledeći post.

Nadam se da ćete biti zadovoljni sa odgovorima svi koji ste mi ih pisali. Ako ima još nekih, postavite mi, a ja ću ih skupljati i odgovoriti sledećeg ponedeljka, a ko zna, možda i pre. :) Ja sam danas bila malo (čuj malo) vredna i uradila ovu narukvicu i mindjušice:
Crvena narukvica

Crvena narukvica i mindjuše

































Želim da vam kažem, da nije uvek lako baviti se kreativnim poslom, da nekad ume da bude dosta teško, ali da vredi! Zaista vredi! Nema veće satisfakcije nego kad uradite nešto svojim rukama. Na početku mi se dešavalo da sam imala problema sa inspiracijom, sad se hvala Bogu to više ne dešava, jer sam stalno inspirisana, ali na početku se dešavalo i budite spremni na to jer i to je ljudski, nekad vam se možda neće raditi, uzmite knjigu onda i opustite se. Ja vam mogu samo reći, da su za mene ručni radovi zadovoljstvo i da to ponekad i ne shvatam radom, čak i posle 10 sati provedenih nad nekom kutijom lepeći deo po deo quilling kuglice na nju, ja sam zadovoljna i srećna iako me ledja bole i budem sva ukočena, znate zašto? Jer sam uspela da uradim nešto jedinstveno svojim rukama i jer to smatram mojom pobedom i ličnim uspehom. Ko nema strpljenja, bolje da se ni ne prihvati ovog izazova, ali ko ima, njemu od srca preporučujem, jer vas sve te šarene boje vode na neka divna nova putovanja. Moj moto koji me vodi kroz život je da, šta god se desilo, nikad ne odustanete od vaših snova, jer nekad se i snovi ostvaruju. Srećan vam kraj ovog poslednjeg februarskog ponedeljka ove godine. Do sledećeg čitanja budite mi pozdravljeni.

10 коментара:

  1. Одговори
    1. Hvala puno, zaista mi svaki komentar znaci, to mi daje vetar u ledja i veru da radim nesto dobro. :)

      Избриши
  2. Супер ти је идеја за "рубрику" Одговарам на питања :)

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Hvala puno. Zelim da pruzim svojim citaocima odgovore na sva pitanja iz mog ugla, zato sam odlucila da napravim ovu rubriku. :)

      Избриши
  3. To jednostavno treba voleti! :)
    Sa inspiracijom nije teško kada pred sobom imaš materijal. Nekada sam pravila ukrasne kutijice. Nakit nisam nikada. Ne znam to, posebno ne ono uplitanje sa sitnim perlicama. :)
    Ja i sada skupljam delove ambalaže koji mi se učine zgodni za napraviti nešto...
    Volela bih kod tebe videti futrolu za mobilni, recimo. Skoro sam na netu gledala kako to prave.
    ja ipak sve kupujem gotovo iako znam i šiti i plesti ... i svašta nešto ... :-))
    Pozdrav!

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Slažem se draga Aneta, ručne radove prosto treba voleti, ko ih ne voli i radi na silu, taj i nema neke šanse da uspe. Meni kad počnem da radim kreativnu reciklažu, svašta nešto može biti materijal, i sve čuvam, jer će mi možda zatrebati za "nešto". Juče sam baš bila u nabavku materijala i uzela poseban konac za pletenje sa perlicama jer mi je bio nestao, pa ću u nekom od narednih ako ne baš i u narednom postu da Vam to predstavim u par koraka kako ja to radim. :) Biće i futrola svakako, jer sam već probala letos to da radim, tako da, ispuniću Vam želju. :* A što se tiče kupovine, ja više volim sve da pravim, želim za leto da napravim sebi neke heklane prslučiće, bolero, našla sam šeme, još da idem i u nabavku konca i eto mene sa iglama u ruci.
      Hvala puno draga Aneta na komentaru, zaista mi znači.
      Pozdrav!

      Избриши
  4. Jako mi je bilo interesantno procitati ovaj post. Svaka ti cast na kreativnosti i na tome sto je nesebicno delis sa nama :-)
    Cmok i uzivaj u danu

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Hvala puno draga Ivana, zaista mi znaci svaki komentar i svaka rec podrske, to mi daje vetar u ledja i nadu da nesto dobro radim. :)

      Избриши